Een gruwelijk lekkere Halloween

Ach het is maar een keer Halloween per jaar dus die ene keer veel snoepen kan geen kwaad. Een veelgehoorde uitspraak. Maar als het nou echt bij dat ene snoepfestijn bleef… Want naast dit gruwelfeest hebben we ook nog Sint Maarten, Sinterklaas, Pasen en niet te vergeten de vele partijtjes waar kinderen volgestopt worden met zoetigheid. Spaar je een jaar lang het snoep op dat je normaal zou eten dan kun je behoorlijk schrikken. Een gemiddelde Nederlander snoept jaarlijks 34 kilo weg.
Tijd voor betere alternatieven… Natuurwinkel.com deelt een paar gruwelijk lekkere Halloweentips!


Happy-Halloween-Pumpkin

Trick or treat!

Halloween, overgewaaid uit Amerika, wordt in Nederland steeds vaker gevierd. Kort gezegd gaan kinderen en jong-volwassenen griezelig uitgedost langs de deuren en geven je de keus: ‘trick or treat!´

Griezelige popcorn-handen

Koop plastic (verf)handschoenen bij de bouwmarkt en vul ze met popcorn. Je kunt voor een nog enger effect nagels maken met nagellak.

Tip! Geef je kind voor een feest een goede lunch of vroege avondmaaltijd. Je kind zal op het feest eerder een voldaan gevoel hebben en zal dus minder snoepen. En de nodige vitamientjes zijn dan al binnen en is het niet zo erg als je kind na een feest niet of nauwelijks wil eten.

Enge appelhoofdjes

Neem twee grote appels, schil, halveer en ontpit ze. appelhoofdjesSnijd in de bolle kant een afschrikwekkend gezicht. Besprenkel ze met wat citroensap en doe ze anderhalf uur in een op honderdtien graden voorverwarmde oven. Ze zullen langzaam uitdrogen ensteeds griezeliger worden. Steek iets in de appelhoofdjes als ogen (bijvoorbeeld rozijnen of kruidnagel). Doe ze dan over in een kom of pan met appelsap. Resultaat: griezelige drijvende appelhoofdjes!

 

 Kinderen snoepen meer dan je denkt! Uit onderzoek onder ruim duizend ouders van kinderen van 4 tot 16 jaar en kinderen van 12 tot 16 jaar in opdracht van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), uitgevoerd door Gfk. blijkt dat kinderen twee keer zo vaak zelf iets te snoepen pakken dan de ouders denken. Daarbij zegt een derde van de kinderen meerdere malen per dag iets te snoepen, terwijl maar een kwart van de ouders denkt dat hun kinderen een enkele keer per dag snoept. 

Wie durft er stenen te eten?

terrasana-zoete-drop-stonesGelukkig bestaat er ook snoep zonder gevaarlijke E-nummers en in sommige gevallen ook zonder suiker. Natuurwinkel.com verkoopt veel verantwoord snoep. Dat deel je met een gerust hart uit op partijtjes en andere feesten! Voor Halloween kun je het snoep wat spannender maken door bijvoorbeeld van een lolly een spook te maken (zelf knutselen of een plaatje van internet printen en erop plakken). Ook de ´snoep stenen´ zijn altijd een succes. Deze zachtzoete biologische drop zien eruit als stenen. Wie durft?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Scroll

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen!

  • Regelmatige update
  • Interessante artikelen over Natuurvoeding
  • Als eerste geinformeerd!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!