5 tips tegen je herfstdip!

De herfst is weer begonnen, er is geen ontkomen meer aan. Donkere en grauwe dagen staan de komende maanden in het vooruitzicht. Voor echte lente en zomer mensen kan deze periode van het jaar een ramp zijn.  Warme winter truien moeten weer uit de kast getrokken worden, het wordt sneller donker en de zomervakantie lijkt al weer eeuwen geleden.

Niet gek dus dat er elk jaar weer miljoenen Nederlanders ten prooi vallen aan een herfstdip. Met deze 5 tips voorkom je die dip.

books-tea-legwarmers

1. Sfeer in huis

In de grauwste periodes van het jaar is het belangrijk om sfeer in huis aan te brengen. Zorg voor voldoende licht en gezelligheid door bijvoorbeeld geurkaarsen aan te steken. Om extra van de gezelligheid te genieten kruip je natuurlijk lekker op de bank met een dekentje en kijk je je favoriete serie.

2. Ontspanning

Nu je toch met je dekentje op de bank zit is het tijd om te ontspannen en hoe kan dit beter dan met een lekker kopje thee of warme chocomelk. Mocht je tegelijkertijd aan je weerstand willen werken of een herfstkwaaltje willen verlichten zoals keelpijn kun je de heilzame theeën proberen uit onze webshop.

3. Blijf bewegen

Ook al is het nog zo verleidelijk om lekker op de bank te blijven hangen blijf bewegen! Haal die warme kleding uit je kast en geniet van een lange wandeling. Buitenlucht is gezond voor je en door het daglicht maak je gelijk wat vitamine D aan.

Herfst

 

4. Gezonde voeding

De wisseling van het seizoen heeft niet alleen invloed op de natuur, maar ook invloed op de behoeften van ons lichaam.  Laat die lichte zomer gerechten even achterwegen en krijg genoeg vitamines binnen met echte herfstkost, bijvoorbeeld met deze linzen pompoensoep van Vetara. Sommige mensen hebben in de herfst en wintermaanden wat extra vitaminen nodig ter aanvulling op de voeding.

5. Voldoende (nacht)rust

Je nachtrust tijdens de koudste maanden van het jaar is erg belangrijk. Tijdens je slaap hersteld je lichaam en doe je nieuwe energie op. Voor een goede nachtrust is het belangrijk om voordat je gaat slapen geen inspannende activiteiten meer te doen. Neem bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen een warme douche of lees een boek in bed.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Scroll

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen!

  • Regelmatige update
  • Interessante artikelen over Natuurvoeding
  • Als eerste geinformeerd!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!