Kinderen

60g
De SaltPipe™ kan bij iedere ademhalingsstoornis probleemloos ingezet worden want ze bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en heeft geen bijwerkingen
Voor 21.00 besteld, morgen in huis

€ 42,95

- +


Wie last heeft van ademhalingsproblemen, astma, luchtweginfecties, snurken, rokershoest, allergiën en vernauwde bronchiën vindt in een zoutachtig klimaat een optimale omgeving om deze lichaamlijke ongemakken te bestrijden. Helaas kan niemand voortdurend in zijn of haar ideale omgeving vertoeven, alleen tijdens vakanties is dat mogelijk. En dat is jammer maar ook niet meer nodig, want men kan het vrije vakantie-gevoel nu in huis halen!

In Transsylvanië (vroeger behorend tot het koninkrijk Hongarije en nu een provincie van Roemenië) staan enorme rotsen met daarin zoutmijnen die unieke zoutsteenkristallen bevatten, Halit-zout genaamd. In 1567 waren de eerst ontginningen, in 1762 werd de Jozsef Mijn geopend en het duurde tot 1960 voordat de eerste Speleotherapie in de Doja Mijn werd geopend. Het zoutgesteente , genaamd Halit-zout, is namelijk miljoenen jaren oud en bevat o.a. NaCl, Mg en Calcium. De bijzondere, zoutachtige lucht en de zuiverheid van de Halit-zoutkristallen reinigen het gehele ademhalingssysteem, laat het slijmvlies tot rust komen en de zwellingen in de bronchiën verminderen.

De Speleotherapie, of beter de Halo Therapie, is gebaseerd op de speciale klimaatomstandigheden. De warmte, droogte en de absoluut heldere lucht is ideaal voor patiënten met longziektes zoals astma, COPD, bronchitis en allergie.

Dit is een typische Holistische Therapie die in het algemeen niet geaccepteerd wordt door allopatische artsen, maar zeer populair is in de voormalige Oostbloklanden. Een complete behandeling kost 18 dagen met dagelijkse bezoeken aan de mijn. Maar er wordt gezegd dat je na 3 of 4 bezoeken al een duidelijk herkenbare verbetering kan waarnemen.

Praid is het natuurlijke centrum van het Szekely Zoutland. Deze zoutmijn wordt gebruikt voor diverse activiteiten maar de meest belangrijke is de Speleotherapie. Als gevolg daarvan is het aantal bezoekers heel hoog en de infrastructuur is imposant. Er zijn ondergrondse speelvelden voor kinderen, een buffet, biljart tafels en een oecumenische kapel. De mijn wordt dagelijks gedurende de zomermaanden juni tot augustus door 2.500 tot 3.000 bezoekers bezocht. Vorig jaar zijn er ongeveer 230.000 bezoekers geteld.

Een Hongaarse professor heeft begin deze eeuw een uniek product ontworpen om die puur zuivere zoutkristallen van Halit-zout rechtstreeks bij de patiënt te brengen. Dat product werd de SaltPipe™ genoemd met een versie voor volwassenen, één voor kinderen en de Mini SaltPipe als probeerverpakking.

Sinds begin 2009 is de SaltPipe™ ook in Nederland beschikbaar.

Iedereen met bovengenoemde ademhalingsstoornissen kan vanaf nu iedere dag en overal beschikken over de mobiele zouttherapie via de SaltPipe™. Deze inhalator lijkt op een kleine pijp en bevat tussen de 2 porceleinen filters in, voldoende Halit-zouten en mineralen voor 5 jaar gebruik. De Mini SaltPipe is van plastic en is gedurende 3 – 6 maanden te gebruiken terwijl de porceleinen inhalators wel 5 jaar meegaan.

Bij het luchthappen vermengen de micro-fijne zoutdeeltjes zich met de vochtige adem en stroomt zo het ademhalingssysteem in waar het het vastzittend slijm losmaakt. De SaltPipe™ kan bij iedere ademhalingsstoornis probleemloos ingezet worden want ze bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en heeft geen bijwerkingen, geen interacties met geneesmiddelen, zelfs zwangere vrouwen kunnen ongehinderd de SaltPipe™ gebruiken bij benauwdheid. Het is belangrijk om te weten, dat de SaltPipe™ ook voor kinderen geschikt is want zij kunnen probleemloos de speciale kindervariant, de SoleFant™, gebruiken bij benauwdheid en astmatische storingen.

De porceleinen pijp kan zelfs bij dagelijks gebruik 5 jaar ingezet worden. De SaltPipe™ is CE gecertificeerd, is een medisch hulpmiddel en valt onder de medische hulpklasse 2A. Tenslotte heeft de SaltPipe™ in 2008 de eerste prijs gewonnen in Duitsland in de categorie MedizinTechnik waarbij het 600 mededingers achter zich liet !

Wanneer te gebruiken:
Bij verkoudheid, astma, rokershoest, pollen en andere allergiën, verstopte bronchiën, gewone griep, rokershoest, snurken, alg. ademhalingsproblemen, etc.

Wat doet de SaltPipe™ ?
De micro-fijne zoutdeeltjes vermengen zich met de vochtige adem en stroomt zo het ademhalingssysteem in waar het het vastzittend slijm losmaakt en nog wel zonder bijwerking ! Daarom is de SaltPipe™ ook geschikt voor zwangere vrouwen of patiënten die medicijnen slikken voor hun ademhalingsstoornissen. Als het reinigingsproces van de ademhalingsorganen begint, kan men tijdens het hoesten of niezen ervaren dat de ademhalingswegen vrijer worden. Ook te gebruiken bij hoge bloeddruk vanwege het lage zoutgehalte dat wordt ingeademd.

Hoe wordt de SaltPipe™ gebruikt ?
De SaltPipe™ is een handige inhalator waarmee men iedere dag enkele keren enige minuten regelmatig kan inhalleren. Dat kan oplopen tot 20 – 25 minuten per dag in zijn totaliteit. Maar in noodgevallen kan de behandeling uitgebreid worden naar enkele uren per dag. Het zoutachtige micro klimaat brengt de cellen van de ademhalingswegen tot rust en bevordert het natuurlijke zelfreinigingsmechanisme.

Gebruik:

  • Neem het mondstuk van de inhalator in de mond

  • Adem regelmatig door de mond naar binnen

  • Adem vervolgens door de neus weer uit !

Ingespannen ademen is niet bevorderlijk voor sneller herstel, integendeel zelfs. Niet door de inhalator naar buiten ademen ! Niet door meerdere personen laten gebruiken. Bij ziektebehandelingen een arts raadplegen.

Ingrediënten:
De SaltPipe™ bevat 50 – 60 gram kristal zout (Halit genaamd) uit het middendeel van het Miozän Gebergte, verdeeld in natriumchloride, calciumsulfaat, magnesiumchloride, calciumchloride, ijzeroxide en sporen van kalium, jodium en broom. Deze ingrediënten zijn voldoende voor 5 jaar gebruik van de SaltPipe™.
Halitzout NaCl: 99.20%; CaSO4: 0,40%; MgCl2: 0.08%; CaCl2: 0.08%; Fe2O3: 0.001% Na het openen bevat dit product actieve ingredienten die voldoende zijn voor het gebruik van 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

De Mini SaltPipe™ bevat 20 gram kristal zout (Halit genaamd) uit het middendeel van het Miozän Gebergte, verdeeld in natriumchloride, calciumsulfaat, magnesium-chloride, calciumchloride, ijzeroxide en sporen van kalium, jodium en broom.

SaltPipe™: medisch hulpmiddel bij ademhalingsproblemen.

Veel gestelde vragen:

* Is de SaltPipe navulbaar?
  Neen

* Is de SaltPipe een medisch hulpmiddel ?
  Ja, klasse 2A

* Hoe lang kun je de porceleinen SaltPipe gebruiken?
 
5 jaar (plastic 3 – 6 mnd)

* Bevat de SaltPipe rots-zout of normaal tafelzout?
  Halit zout

* Kan ik doorgaan met mijn normale medicatie ?
  Ja

* Vind er interactie plaats met geneesmiddelen?
  Neen

* Kan je de SaltPipe gebruiken bij zwangerschap?
  Ja

* Is dit de SaltPipe geschikt voor kinderen?
  Ja , de Solefant

* Heeft de SaltPipe effect op mijn bloeddruk?
  Neen

* Hoe kan ik de SaltPipe schoonmaken?
  Droge doek

* Is de SaltPipe klinisch getest ?
  Ja


Verschillen porceleinen SaltPipe en plastic Mini Saltpipe

Mini saltpipePorceleinen saltpipe
plastic inhalerporceleinen inhalator
20 gram zout60 gram haliet zout
geen terugslagventielterugslagventiel
geen kinderversieSolefant
houdbaarheid 5 jaarhoudbaarheid 5 jaar
werkingstijd 3-6 mnd5 jaar


Onderzoeksresultaten na 4 jaar Saltpipe op de Nederlandse markt:

Resultaat 1:
veel astma en COPD patiënten hebben baat bij de SaltPipe volgens de consumenten reacties

Resultaat 2:
bij 56 % treedt significante verbetering op

Resultaat 3:
74 % gaf zelf aan een positief effect te ervaren

Inhoud:60g
Merk:Saltpipe
Product code:866770
EAN:8717624040276
  • Voor 21.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Het beste aanbod natuurproducten

Anderen bekeken ook

Scroll